Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

13. 8. 2019

Kitarist Phil Campbell (ex-Motörhead) je objavil videospot za skladbo These Old Boots, v kateri so mu na pomoč priskočili še Dee Snider (ex-Twisted Sister) na vokalu, Mick Mars (Mötley Crüe) na kitari in Chris Fehn (ex-Slipknot) na bobnih. Gre za skladbo z njegovega prvega solo albuma z naslovom Old Lions Still Roar, ki bo izšel 25. oktobra pri Nuclear Blast Records.

30. 5. 2019

Dee Snider (ex-Twisted Sister) je po lanskem besedilnem videu za skladbo Tomorrow's No Concern sedaj poskrbel še za videospot. Gre za skladbo z njegovega aktualnega solo albuma For The Love Of Metal, izdanega pri založbi Napalm Records.

20. 3. 2019

Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) je objavil videospot za socialno-politično obarvano skladbo Lies Are A Business, ki se nahaja na njegovem aktualnem solo albumu z naslovom For The Love Of Metal.

11. 12. 2018

Dee Snider je objavil videospot za naslovni komad njegovega aktualnega solo albuma For The Love Of Metal.

Avtorica: Tina Urek
19. 9. 2018

Pevec Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) na ogled tokrat ponuja videospot za skladbo American Made z novega solo albuma For The Love Of Metal, izdanega julija letos pri založbi Napalm Records.

25. 7. 2018

Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) je tokrat objavil besedilni video za skladbo I Am The Hurricane z novega solo albuma For The Love Of Metal, ki izide v petek pri založbi Napalm Records.

11. 7. 2018

Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) je objavil sveži videospot za skladbo Become The Storm s prihajajočega solo albuma For The Love Of Metal, ki bo izšel 27. julija pri založbi Napalm Records.

8. 6. 2018

Demon Lung so objavili besedilni video za priredbo How The Gods Kill, ki jo v originalu izvaja Danzig. Skladba se nahaja na nedavno izdani novi verziji njihovega debitantskega EP-ja Pareidolia iz leta 2012, ki so mu dodali štiri nove skladbe. Poleg priredbe Danzig klasike je tukaj še avtorska skladba Pray For Rain ter priredbi The Road To Middian od Wounded Giant in Captain Howdy skupine Twisted Sister.

5. 6. 2018

Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) predstavlja besedilni video za precej udarno skladbo Tomorrow's No Concern z novega solo albuma For The Love Of Metal, ki bo izšel 27. julija pri založbi Napalm Records.

17. 5. 2018

Dee Snider (ex-Twisted Sister) je objavil izjavo oziroma neke vrste napovednik za novi solo album For The Love Of Metal, ki bo izšel 27. julija pri založbi Napalm Records.

For The Love Of Metal prinaša naslednje pesmi:
Lies Are A Business
Tomorrow's No Concern
I Am The Hurricane
American Made
Roll Over You
I'm Ready
Running Mazes
Mask
Become The Storm
The Hardest Way (feat. Howard Jones)
Dead Hearts (Love Thy Enemy) (feat. Alissa White-Gluz)
For The Love Of Metal

11. 5. 2018

Legendarni pevec Dee Snider (ex-Twisted Sister) je podpisal za založbo Napalm Records, pri kateri bo 27. julija izšel njegov novi solo album z naslovom For The Love Of Metal.

Za produkcijo je poskrbel Jamey Jasta iz skupine Hatebreed, na albumu pa sodelujejo tudi nekateri glasbeni gostje kot Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch), Mark Morton (Lamb Of God), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Joel Grind (Toxic Holocaust), Nick Bellmore (Toxic Holocaust) in Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow).

4. 12. 2017

Howard Jones (Light The Torch, ex-Killswitch Engage), Jamey Jasta (Hatebreed, Kingdom Of Sorrow) in Dee Snider (ex-Twisted Sister, ex-Desperado, ex-Widowmaker) so potrdili, da delajo na skupnem projektu. Trojica dopušča tudi možnost, da se ji v prihosti pridruži še kakšen vokalist, več podrobnosti pa zaenkrat še ni znanih.

9. 8. 2017

Septembra bo pri založbi Silver Lining Music izšla kompilacija skupine Motörhead z naslovom Under Cöver, na kateri so zbrane njihove priredbe izvajalcev, kot so Sex Pistols, Ted Nugent, The Ramones, Judas Priest, Metallica in drugi.

Spodaj si lahko ogledate videospot za njihovo predelavo brezčasne klasike Davida Bowieja z naslovom Heroes, ki je bila posneta med snemanjem albuma Bad Magic leta 2015 s producentom Cameronom Webbom. Do sedaj še neobjavljena skladba je tako tudi ena od zadnjih, ki jih je skupina posnela skupaj.

Kompolacija prinaša naslednje skladbe:
Breaking The Law (Judas Priest) 2008
God Save The Queen (Sex Pistols) 2000
Heroes (David Bowie) 2015
Starstruck (Dio) 2014
Cat Scratch Fever (Ted Nugent) 1992
Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones) 2001
Sympathy For The Devil (The Rolling Stones) 2015
Hellraiser (Ozzy Osbourne) 1992
Rockaway Beach (The Ramones) 2002
Shoot 'Em Down (Twisted Sister) 2001
Whiplash (Metallica) 2005

25. 4. 2017

Nastopajočim na metal večeru, ki bo 18. maja v okviru Tedna Mladih 2017 pred Rock Barom Down Town v Kranju, se bo domačim skupinam AmalgamMorana in Srd kot posebna gostja pridružila tudi hard rock/heavy metal senzacija Mystery, ki ji brez težav lahko rečemo tudi »avstralski odgovor na Metalsteel«.


Mystery so leta 2010 ustanovili štirje trinajstletniki v zahodnem predmestju Melbourna, od koder izhajajo tudi njihovi legendarni rojaki AC/DC. Po izidu debitantskega albuma 2013 je skupina naslednji dve leti preživela na svetovni turneji, kjer si je koncertne odre delila z največjimi imeni, kot so Mötley Crüe, Iron Maiden, Europe, Manowar, Motörhead, Megadeth, Guns N' Roses, Twisted Sister, Alice In Chains, Korn in mnogi drugi. Leta 2014 je sledil drugi studijski album From Dusk Till Dawn, katerega je pospremil tudi dokumentarni film z naslovom Mystery: Born To Rock, ki je bil premierno predvajan na Mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu. Poleg nastopov na številnih največjih svetovnih festivalih pa jih je pot leta 2013 zanesla tudi že na MetalDays v Tolminu.

Mystery so zagotovo najmlajaša rockerska zasedba, ki je tri leta konstantno preživela na turnejah, praktično okoli celega sveta!

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna